Flerkorn rundstykker
Disse er supre å bake på en søndag, servere noen til en deilig gryterett og putte resten i fryseren for å sende med i matpakken.
Ingredienser:
- 1 pakke tørrgjær
- 3 dl lunkent vann
- 1 ss sukker
- 1 ss salt
- 1 ss olivenolje
- 1 dl rugmel
- 3 dl grovt mel
- 1 dl havregryn
- 4 dl siktet speltmel
- Til å strø over: havregryn, sesamfrø og solsikkefrø
Ha gjæren i en bolle, ha på salt, sukker og olivenolje og hell på vannet. Vent 5 minutter med å røre gjæren inn i vannet. Hell på melet og elt deigen sammen. Elt deigen i ca 5 minutter, til den er elastisk. La deigen heve under håndkle i 30 minutter. Rull deigen til en lang pølse og del den i ca 8 - 10 store rundstykker. Legg dem på en stekeplate med bakepapir og la dem etterheve i 30 minutter til. Sett ovnen på 225 grader, pensle rundstykkene med vann og ha på frøene. Stek i ca 10 - 12 minutter til de er gylne, følg med underveis, da alle ovner er forskjellige