Laksespyd med salsa og guacemole

Lett, godt og noe hele familien liker!

Ingredienser 4 - 6 personer

  • 1 stor salmalaks
  • 2 ss tacopulver
  • 1 dl nøytral olje
  • 1 rød løk
  • 1 gul løk
  • 1 gul paprika
  • 1 rød paprika
  • 4 avocado
  • Saften av en lime
  • Litt havsalt
  • 3 tomater
  • 1 sjalottløk
  • 1 cm ingefær
  • 1 potte koriander
  • Grillspyd (jeg brukte spyd i tre, og da må de skylles i kaldt vann før du bruker dem slik at de ikke tar fyr under grillingen)

Bland sammen tacokrydder og olje i en bolle. Skjær laksen i store terninger og legg dem i marinaden. Skjær løken i båter og paprikaene i store skiver. Du kan også ha squash og sopp på spydene om du har det i kjøleskapet. Grønnsakene skal ikke ligge i marinaden.

Mos avocadoene og bland dem med limesaft og litt havsalt, sett guacemolen kjølig til servering.

Skjær sjalottløk, tomater og ingefær i små biter og bland det sammen med 2/3 av korianderen. Salsaen skal stå på benken til servering.

Tre laks, løk og paprika på grillspydene og stek dem raskt på medium varme på grillen. Strø resten av korianderbladene over den ferdige fisken, og server sammen med salsaen og guacemolen

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt