Pizzakake med spicy chorizo saus

Nam! Denne deilige pizzakaken laget jeg i går, og den slo virkelig an hos barna. En fin vri på helgekosen.

Ingredienser:

  • 2 pakker ferske chorizopølser (Idsøe sine er gode)
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks tomatpure
  • Litt olivenolje
  • Salt og pepper
  • Raspet ost, for eksempel Norvegia

Ingredienser pizzadeig:

  • 7 dl hvetemel (jeg bruker tipo mel eller Kvelde)
  • 3 dl lunkent vann
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 ss olivenolje

Start med pizzadeigen; Ha salt, gjær og olivenolje i en stor bolle og rør det sammen med lunkent vann. Ha i melet og rør deigen raskt sammen. Den skal være klissete. Ha litt mel på toppen av deigen og sett den til heving under et klede i ca 30 minutter.

Lag et kutt i skinnet på alle pølsene, ta ut innmaten av pølsene og sett til side. Kast pølseskinnet. Skjær løken og hvitløk i grove biter og stek i litt olivenolje til de er myke og blanke. Ha på de hermetiske tomatene og tomatpure og kok i 20 minutter. Blend sausen glatt i en blender og smak til med salt og pepper. Stek chorizokjøttet i en annen panne og bland dette med tomatsausen.

Strø mel kjøkkenbenken og kjevle ut pizzadeigen slik at det blir en lang flat pølse. Ha pizzasaus på deigen og rull deigen sammen til en pølse (om det blir pizzasaus til overs fryser du det ned og bruker det neste gang du skal spise pizza eller som pastasaus).

Ha bakepapir i en kakeform, kutt pizzapølsen i passende biter og sett pizzasnurrene tett sammen i kakeformen. Etterhev i 15 minutter, ha på masse ost og stek pizzaen på 250 grader i ca 15 minutter - følg med, alle ovner er forskjellige!

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt