Mormors kjøttpudding
Dette er kanskje ikke den største kulinariske opplevelsen, men det er en deilig tradisjonsrett som min mormor laget til sine barn, min mor laget hjemme hos oss, og nå serverer jeg den til mine barn. Dette var det aller beste jeg visste da jeg var liten, og det er det aller beste barna min vet nå.
4 - 6 personer
Ingredienser:
- 2 pakker kjøttdeig (helst økologisk)
- 1 egg
- 1 toppet spiseskje potetmel
- 3 ss melk
- 1/2 raspet muskatnøtt
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- Vann
- Lyst buljongpulver
- 1 ts sukkerkulør
- Poteter (så mange som dere spiser)
- Gulrøtter (så mange som dere spiser)
- Makaroni
Begynn med kjøttpuddingen. Ha kjøttdeigen i en stor bolle og bland godt inn salt, pepper og raspet muskatnøtt. Ha i egg, potetmel og melk og form blandingen til en avlang kjøttpudding. Legg den i en ildfast form. Dette kan gjøres dagen i forveien eller tidligere på dagen.
Kjøttpuddingen skal steke på 180 grader i 45 minutter på nederste rille i ovnen.
Mens kjøttpuddingen steker koker du poteter, gulrøtter og makaroni.
Sausen lages slik:
Smelt 3 ss smør i en tykkbunnet gryte og rør inn 3 ss mel. Spe på med vann til du har en passe tynn saus og la det koke opp mellom hver gang du sper på med vannet. Smak deg frem med buljongpulver, og ha i 1 ts sukkerkulør for å gjøre sausen lysebrun. Hold sausen varm frem til servering.
Del opp den ferdige kjøttpuddingen i skiver og server, jeg kan nesten garantere at barna har fått en ny favoritt :-)