Ovnsbakt kyllingform
Denne kyllingen laget jeg for første gang for noen uker siden, og jeg lovet på instagram å legge ut oppskriften samme helg dersom den ble god. 3 barnebursdager og sykdom i familien på toppen av det hele gjorde at jeg ikke har fått blogget i det hele tatt, men her er i alle fall oppskriften, og den er kjempegod!
Ingredienser 4 voksne:
(eller 2 voksne og 4 barn som vi er)
4 kyllingbrystfileter, hvis du bruker økologiske er fire stykker nok for de er så store, bruker du Prior må du nok ha 6 fileter.
- 1 ss smør
- 1 rødløk
- 1 boks creme fraiche
- 1 boks med cherrytomater
- 1 glass med oliven uten sten
- 1 pakke grønne aspargesbønner (harricots vertes)
- Urter
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Ha salt og pepper på kyllingfiletene og brun dem raskt i en panne med litt smør. De skal ikke bli gjennomstekte! Del hvert kyllingbryst i tre på tvers. Legg kyllingfiletene over på et fat. Skjær løken i tynne skiver og stek den til den blir myk og blank. Ha i cremefraice og rør rundt til det blir en deilig saus. Trekk pannen til side og legg kylling, tomater og oliven i pannen. Sett formen inn i ovnen og stek i ca 15 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
Kok opp saltet vann og kok de grønne bønnene i 3 minutter mens kyllingen hviler. Legg bønner og urter på toppen av kyllingformen. Jeg brukte bladpersille og basilikum.