Hjemmelagede energybarer

Et av barna våre trener veldig mye, og han trenger noen ganger litt ekstra piff og energi for å orke trening etter en lang skoledag. Jeg vil helst at barna ikke skal få i seg tilsetningsstoffer, så jeg lager energibarer til han som ligger i kjøleskapet, så kan han ta en før trening de dagene han trenger det. Disse barene er glutenfrie.

Ingredienser:

  • 2 spisemodne avocadoer
  • 10 stenfrie dadler
  • 150 gram mørk sjokolade
  • 3 ss kokosolje (jeg bruker den uten smak)
  • 3 egg
  • 2 dl mandelmel
  • 3 ss nesquick eller raw kakao
  • 1 ts himalayasalt eller vanlig salt

Bryt sjokoladen i små biter og smelt den i et vannbad

Del avocadoene i to, fjern stenen og ta av skallet. Del dadlene i små biter og legg dem i en skål sammen med kokosoljen. Bruk en stavmikser til å kjøre blandingen helt glatt.

Ha i egg, mandelmel, kakao og salt og bruk stavmikseren igjen til blandingen er glatt. Ha i den smeltede sjokoladen tilslutt og rør alt sammen.

Ha et bakepapir i en ildfast form (normal størrelse ca 20 x 30 cm) og bre blandingen ut i formen. Stek i 30 minutter på 175 grader og avkjøl blandingen helt. Skjær energybaren i staver og oppbevar dem i en boks med lokk i kjøleskapet.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt