Tomat og spinatsalat
Når man har hagen full av tomater slik vi har i Spania må man være kreativ. Jeg har lært meg mange nye tomatretter i løpet av sommerdagene her ,som jeg også lager når jeg er hjemme i Oslo igjen.
Ingredienser:
- 1 stor pose spinat
- Ca 25 cherrytomater eller 5 store tomater
- 3 pk mozarella
- 1 dl olivenolje
- 1/2 dl balsamicoeddik
- Salt og pepper
Sett ovnen på 150 grader. Del alle tomatene i to, store tomater i skiver. Legg tomatene med snittflaten opp på et bakepapir, og strø på litt maldonsalt. Sett platen midt i ovnen og la tomatene tørke der i ca en time. Når tomatene er ferdige lar du dem avkjøle litt før du bruker dem. Dette er også en ypperlig måte å bruke opp litt vasne tomater på, de blir "gjenfødt" etter en runde i ovnen.
Vask og tørk spinaten og legg den på et stort fat, riv eller skjær mozarellaen i skiver og topp med tomatene. Bland sammen olje, balsamico, salt og pepper og ringle over.