Persillerotsuppe

Denne suppen eksperimenterte jeg meg frem til en dag fordi vi har persillerot i hagen i Spania, og den ble kjempegod! Oppskriften er nok som hovedrett til 2 eller forrett til fire

Ingredienser:

  • 5 persillerøtter
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1 dl fløte
  • Ca 5 dl vann
  • 1 ss smør
  • Frisk bladpersille
  • Litt olivenolje
  • Salt og pepper

Kutt løk og hvitløk opp i små biter, og stek dem gyldne i litt smør. Skrell persilllerøttene og skjær dem i grove biter. Ha dem i gryten sammen med løken og la det surre litt mens du rører. Ha i vannet og buljongterningen og la suppen koke i ca 15 minutter til persilleroten er mør. Ha blandingen over i en blender (litt av gangen ellers vil det sprute over) og kjør til den er glatt. Ha blandingen tilbake i gryten, og smak til med fløten og evt litt salt og pepper. Varm forsiktig opp og server i en suppeskål. Ringle over litt olivenolje og pynt med hakket bladpersille.

Smaker nydelig

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt