Verdens beste loff
Verdens beste loff er også verdens letteste loff! Den trenger bare å røres sammen og holder seg fersk i 3 dager. Denne serverer jeg ofte til supper eller lasagne - og noen ganger til frokost i helgene.
Ingredienser:
- 1 pakke tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ts honning
- 4 dl lunkent vann
- 8 dl hvetemel, jeg bruker siktet hvetemel fra Kvelde eller siktet speltmel
Ha tørrgjær, salt og honning i en bolle og hell på lunkent vann. La blandingen hvile litt og rør så til gjæren er oppløst. Ha i hvetemelet og rør deigen raskt sammen, og la den heve i bollen under klede i ca 1 time.
Smør en brødform med litt smør og hell røren i formen. La deigen heve uten klede til du har varmet opp ovnen til 250 grader. Stek brødet på 250 grader i 15 minutter, og sett så ned varmen 120 grader og stek brødet videre i 30 minutter. Avkjøl brødet på rist og server med godt smør.