Verdens beste loff

Verdens beste loff er også verdens letteste loff! Den trenger bare å røres sammen og holder seg fersk i 3 dager. Denne serverer jeg ofte til supper eller lasagne - og noen ganger til frokost i helgene.

Ingredienser:

  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts honning
  • 4 dl lunkent vann
  • 8 dl hvetemel, jeg bruker siktet hvetemel fra Kvelde eller siktet speltmel

Ha tørrgjær, salt og honning i en bolle og hell på lunkent vann. La blandingen hvile litt og rør så til gjæren er oppløst. Ha i hvetemelet og rør deigen raskt sammen, og la den heve i bollen under klede i ca 1 time.

Smør en brødform med litt smør og hell røren i formen. La deigen heve uten klede til du har varmet opp ovnen til 250 grader. Stek brødet på 250 grader i 15 minutter, og sett så ned varmen 120 grader og stek brødet videre i 30 minutter. Avkjøl brødet på rist og server med godt smør.

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt