Perfekt foccacia
Denne focacciaen laget jeg til middag i dag, og den ble så god! Jeg laget den i en rund lav gryte, men du kan også bruke en kakeform
Ingredienser:
- 1 pose tørrgjær
- 3,5 dl lunkent vann (jeg pleier å tappe lunkent vann fra springen)
- 1 ts salt
- 0,75 dl olivenolje
- Ca 7,5 - 8 dl hvetemel
Til pynt:
- Solsikkekjerner
- Sesamfrø (jeg brukte sorte frø)
- Havsalt
- Olivenolje
Ha gjæren i en bolle, ha i lunkent vann og olivenolje. Tilsett salt og mel, men ikke alt melet med en gang, deigen skal ikke bli tørr, så det er viktig at du ikke har i alt melet med en gang. Elt godt, deigen skal bli glatt og smidig.
Ha bakepapir i gryten/formen og hell deigen i formen, fordel deigen slik at den kommer ut i kanten. Strø over solsikkekjerner og sesamfrø og hev på et lunt sted under håndkle i minst en time.
Varm opp ovnen til 225 grader, lag noen fordypninger i deigen og hell på litt olivenolje og strø over havsalt. Stek midt i ovnen i 30 minutter