Matpakkebrød

Jeg baker aller helst brødet familien skal spise selv. Det smaker bedre enn butikkbrød synes jeg, og så er det garantert fritt for tilsetningsstoffer + at det er billigere å bake selv enn å kjøpe.

Denne eltefrie deigen skal settes kvelden før og stekes morgen, vi har en toåring i huset så vi står alltid tidlig opp uansett, men om du pleier å sove litt lengre kan du evt røre sammen deigen om morgenen (for eksempel søndag morgen) og steke det samme kveld. Det viktigste er at deigen får ca 8 timer til å heve.

Ingredienser:

  • 350 gram siktet speltmel
  • 100 gram sammalt hvete
  • 50 gram rugmel
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts lønnesirup ( el 1 ts sukker)
  • 4 dl kaldt vann

Du trenger også en vanlig brødform på ca 2 liter og litt smør til å smøre formen med.

Rør sirupen ut i vannet. Bland inn gjær og salt. Tilsett melet og rør godt. Smør brødformen og hell røren i formen. Strø litt mel eller havregryn på toppen av brødet og dekk til med et kjøkkenhåndkle natten over eller evt hele dagen.

Stek brødet på 200 grader midt i ovnen i 45 minutter.

Brødet avkjøles på rist.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt