Gulrotmuffins

Disse muffinsene er utrolig lette å lage, rør deigen sammen mens du lager middag og nyt som en sunn dessert etterpå. Hvis du får noen muffins til overs kan du sende med i matpakken dagen etterpå.

Bruker du økologiske ingredienser får du ekstra god samvittighet :-)

Ingredienser 12 muffins:

  • 1 egg
  • 2 store gulrøtter
  • 125 gram smør
  • 4 dl hvetemel eller siktet speltmel (jeg bruker melet fra Holli eller Kvelde)
  • 1 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl rømme eller nyr (nyr er en økologisk ferskost som smaker som rømme)
  • 1/2 dl melk
  • 2 ss kanel

Varm stekeovnen til 180 grader.

Rasp gulrøttene fint

Smelt smøret. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og kanel. Rør rømme/nyr, melk og egg i det smeltede smøret og hell smøret i melblandingen. Ha i de raspede gulrøttene og rør forsiktig sammen. Ha røren i muffinsformer og stek i ca 20 minutter midt i ovnen.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt