Gulrotmuffins
Disse muffinsene er utrolig lette å lage, rør deigen sammen mens du lager middag og nyt som en sunn dessert etterpå. Hvis du får noen muffins til overs kan du sende med i matpakken dagen etterpå.
Bruker du økologiske ingredienser får du ekstra god samvittighet :-)
Ingredienser 12 muffins:
- 1 egg
- 2 store gulrøtter
- 125 gram smør
- 4 dl hvetemel eller siktet speltmel (jeg bruker melet fra Holli eller Kvelde)
- 1 dl sukker
- 2 ts bakepulver
- 2 dl rømme eller nyr (nyr er en økologisk ferskost som smaker som rømme)
- 1/2 dl melk
- 2 ss kanel
Varm stekeovnen til 180 grader.
Rasp gulrøttene fint
Smelt smøret. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og kanel. Rør rømme/nyr, melk og egg i det smeltede smøret og hell smøret i melblandingen. Ha i de raspede gulrøttene og rør forsiktig sammen. Ha røren i muffinsformer og stek i ca 20 minutter midt i ovnen.