Verdens aller beste plommekake - helt sant!

Denne kaken ER så god, og jeg baker den alltid på høsten når det er norsk plommesesong. Vi har akkurat flyttet, og da skjønte at jeg hadde mistet kakeoppskriften i flyttelasset begynte jeg nesten å gråte. Heldigvis hadde min venninne Samantha fått oppskriften av meg en gang, så hun hadde den. Phu!

Ingredienser:

  • 175 gram smør
  • 2 dl sukker
  • 3 egg
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 ts bakepulver
  • Ca 15 plommer

Sett ovnen på 180 grader

Vask plommene, tørk dem og del hver plomme i to. Fjern stenen i plommene. Ha bakepapir i en bakeform og legg plommene i formen med skinnsiden ned. Smelt smøret på svak varme, ha det så over i en kjøkkenmaskin og bland smøret med sukkeret. Ha vispen på laveste hastighet og rør inn et og et egg. Ha så i resten av det tørre og rør alt lett sammen, røren skal ikke være for fast! Hell blandingen over plommene, og stek kaken på 180 grader i 40 - 50 minutter, kanskje opp til en time, sjekk underveis.

La kaken hvile litt og snu den så opp ned på et kakefat slik at plommene kommer øverst.

Server kaken med nypisket krem eller vaniljeis.

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt