Squashmuffins til skolematen

Nå er det august, og hagen vår flommer over av squash.... Jeg og mannen min er veldig glad i det, men barna elsker ikke denne grønnsaken. Trikset for å få dem til å spise squash er å ha raspet squash i muffinsrøren, disse muffinsene er både sunne, saftige og gode, så dem sender jeg med i matpakken for litt ekstra energi. Jeg fjerner skallet på squashen før jeg har den i røren, for de ville nok ikke spist muffins med grønne prikker.....

Ingredienser:

Nok til ca 12 muffins

  • 1 egg
  • 1 squash
  • 125 gram smør
  • 4 dl siktet speltmel
  • 1 dl sukker
  • 2 dl rømme eller creme fraiche
  • 1/2 dl melk
  • 2 ss kanel
  • 2 ts bakepulver

Sett ovnen på 180 grader

Smelt smøret og sett det til side.

Skrell squashen med en gulrotskreller og rasp den, du kan raspe den på den store eller lille delen av rivjernet, det spiller ingen rolle.

Bland sammen mel, sukker, kanel og bakepulver i en bolle. Rør inn det smeltede smøret, creme fraiche, melk og egg i røren og bland forsiktig sammen. Ha så i squashen og bland en gang til.

Fordel røren i muffinsformer, jeg bruker et muffinsbrett fra Ikea som jeg har papirformer oppi. Stek i ca 20 minutter, men følg med, for alle ovner er forskjellige!

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt