Stekt sei med potetsalat
Enkel, billig og god hverdagsmat!
Ingredienser 4 - 6 personer
- Seifilet, så mye som du tror dere vil spise, jeg beregner 150 gram på hver
- 1 egg
- 3 ss raspet parmesan
- 3 ss griliermel
- Salt og pepper
- Litt smør til steking
- 8 små poteter
- 2 selleristenger
- 1 vårløk
- 2 ss rømme, creme fraice eller kesam
- 1 ss Dijon sennep
- 1 ts honning
- 1 potte persillebåter
- Evt ekstra poteter til ovnsbakte poteter
(noen av mine barn er ikke så glad i potetsalat, så til denne middagen laget jeg og potetbåter i ovnen med litt olje på, stekt i 30 min på 220 grader. Hvis du skal lage ovnsbakte poteter setter du dem inn i ovnen før du begynner med fisken)
Potetsalaten: Start med potetene, kok og avkjøl dem (det kan du gjøre dagen før eller bruke restepoteter
Skjær fisken opp i fiskepinnestykker. Visp egg i en bolle og bland sammen griliermel, salt, pepper og raspet parmesan i en annen bolle. Vend fisken i egg og så i parmesanblandingen. Stek seifiskepinnene gyldne på begge sider i stekepannen.
Del de kokte potetene i båter, skjær sellerien i strimler og hakk purreløken
Bland sammen rømme, sennep og honning, smak til med salt og pepper. Bland røren i potetblandingen, og ha på persille tilslutt.
For barna ble det fish & chips m sei, poteter og ketchup, stor stas
For oss voksne ble det sei med deilig potetsalat.