Røkt torsk med gulrotstuing og poteter

Dette er en gammeldags klassiker som jeg også har lært å lage av mormor. Det er ikke alltid så lett å få tak i fin røkt torsk i butikken, men når de har det, burde du prøve! Lettlaget er det også. Denne oppskriften er helt lik som den oppskriften mormor brukte da hun laget middag til sine barn på 40 og 50 tallet.

Ingredienser 5 personer:

  • Røkt torsk i skiver (så mye som du tror dere vil spise, jeg kjøpte ca 200 gram til hver)
  • Poteter
  • 5 gulrøtter
  • 3 store ss smør
  • 3 store ss hvetemel
  • Ca 6 dl melk
  • 1 ts lyst buljongpulver

Del opp torsken i skiver og kok opp en stor gryte med vann

Sett potetene på kok i en annen gryte og også gulrøttene på kok for seg selv. Når vannet til fisken koker, skrur du varmen helt ned og lar fisken trekke i ca 15 minutter (kommer litt ann på tykkelsen på fiskestykkene).

Når gulrøttene er kokt, men fortsatt litt harde tar du dem av platen, skyller dem i kaldt vann og skjær dem i skiver.

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og rør inn hvetemel. Spe på med melk til du har en tykk hvit saus, la den koke opp, blir sausen for tykk, har du bare i litt mer melk. Bland inn en t-skje buljongpulver i den hvite sausen og ha så i gulrøttene. Hell vannet av potetene og ta fisken opp av gryten. Server.




©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt