Favoritt fiskekaker med søtpotet fries og brokkoli
Hjemmelagede fiskekaker er sunt og godt, og det tar raskere tid å lage enn du tror. På den lokale ICA butikken der jeg bor har de fiskekvern, så jeg pleier å ringe dem litt før jeg skal i butikken og be dem kverne for meg (det tar litt tid). Denne oppskriften er stor, for når du først er i gang kan du like godt steke mange fiskekaker og putte dem i fryseren til middag senere. Av denne oppskriften blir det ca 30 fiskekaker.
Ingredienser:
- 1 kg kvernet torskefilet
- 1 kg kvernet seifilet
- 1 ss salt
- 2 dl melk
- 2 ss potetmel
Ha fiskefarsen i en bolle og tilsett saltet. Elt sammen til fiskefarsen er fast. Rør forsiktig inn melken slik at farsen blir glatt og tilslutt potetmelet. Stek fiskekakene i smør, de fiskekakene du skal fryse halvsteker du, ca 1 minutt på hver side. De fiskekakene du skal spise i denne middagen steker du ca 3 minutter på hver side, snu dem ofte.
Tilbehør:
- 2 store søtpoteter
- 6 små poteter
- 1 brokkolihode
- Friske urter, jeg brukte persille og timian
- Litt olje
- Salt
- 1 ss smør
Skrell og skjær søtpotetene i tykke skiver. Del de andre små potetene i to og legg alle potetene i en ildfast form. Ringle over litt olje og ha på litt salt, stekes på 200 grader i ca 30 - 40 minutter. Følg med underveis og stikk en kniv i potetene for å kjenne om de er møre. Når det er 10 minutter igjen av steketiden koker du opp vann og 1 ts salt og har i brokkolibuketter. Brokkolien skal koke i ca 4 minutter og så dampe under lokk med litt smør.
Server sunn og deilig middag og fiskekaker helt uten tilsetningsstoffer bestående av 100% fisk!