Hjemmelagde fiskekaker
Jeg prøver å ikke kaste mat, både utifra økonomiske og etiske hensyn. Når vi har spist kokt eller stekt fisk til middag, og vi har et stykke eller to til overs fryser jeg det i en boks med lokk. Jeg fryser i en 1 liters isboks og når den er nesten full lager jeg disse fiskekakene, som er barna mine sin favoritt. Fiskekakene smaker litt mildere enn fiskekaker laget av fersk kvernet fisk, så det er kanskje derfor.
Ingredienser (4-6 personer)
- Ca 800 gram fisk
(Alle fiskeslag går. Min "blanding" i boksen i dag var laks, lettsaltet torsk og sei. Du kan selvfølgelig også kjøpe ca 800 gram fersk fisk, ha den i en ildfast form med litt olje og bake fileten i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter, før du begynner å lage fiskekakene.)
- 2 ss rapsolje
- 2 egg
- 2 ss dijonsennep
- 8 ss brødrasp
- Salt og pepper
Ha den kokte fisken i en bolle og bruk hånden til å blande inn de andre ingrediensene, massen skal være ganske fast. Form så runde fiskekaker, dette er enklere dersom du dypper hånden i litt vann før du former dem. Stek fiskekakene ca 2 minutter på middels varme i litt smør. Vi spiser ofte brokkoli til ulike middagsretter fordi det er sunt og godt. Her har jeg laget en vri på brokkolien der jeg stekte den i panne med hvitløk for å få litt variasjon til den vanlige kokte brokkolien, og det smakte kjempegodt!