Fiskepinner av sei med brokkoli, gulrot og stekte poteter

Hvorfor kjøpe fiskepinner i butikken når det er så enkelt å lage sine egne? I dag har jeg brukt sei, en billig og anvendelig fisk, som har en mild smak de fleste liker.

Ingredienser:

  • Sei (så mye dere spiser, jeg pleier å regne ca 200 gram til hver person)
  • Hvetemel
  • Egg
  • Salt og pepper
  • Brokkoli
  • Poteter
  • Gulrøtter
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Til 1,4 kg sei trengte jeg 2 egg og 3 dl mel.

Begynn med å sette potetene på kok, de skal nemlig stekes i pannen etterpå. Du kan også bruke kokte poter du evt har igjen fra en annen middag.

Skjær seien i fiskepinnebiter og vend dem i egg og så i mel blandet med salt og pepper. Smelt litt smør i pannen og stek noen fiskepinner om gangen på middels varme, legg dem over i en ildfast form etterpå

Hvis fiskepinnene blir ferdige før potetene setter du bare den ildfaste formen i ovnen på 100 grader mens du venter på resten av maten.

Rasp gulrøttene og ha dem i en bolle. Når potetene er ferdigkokt skjærer du dem i båter og steker dem i en annen panne med litt smør og salt og pepper. Kok opp vann og kok brokkolibuketter i ca 5 minutter.


Sunn hverdagsmiddag på ca 30 minutter!

Ikke kast restene:

Hvis det er poteter igjen så skjær dem i små terninger og bruk dem i en omelett dagen etter

Kokt brokkoli putter du i blenderen sammen med litt fløte og lager en brokkoli pure, den putter du i fryseren og serverer neste gang du skal ha fisk, smak da til med salt og pepper. De revne gulrøttene har du i en boks med lokk og sender med som skolemat dagen etter, eller putt dem i brøddeigen dersom du skal bake brød.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt