Laks med blomkålpure og spinat
Dette er en kjempegod rett og skikkelig "Comfort Food" som barna også liker.
Ingredienser:
- 1 lakseside uten skinn og ben, jeg bruker salmalaks
- 1 blomkålhode
- 3 poteter
- 1 pose spinat
- 1 fenikkel
- 1 agurk
- 1 liten bunt dill
- 2 ss creme fraiche
- 1/2 dl fløte
- 2 ss hvitvinseddik
- 2 ss vann
- Salt og pepper
Del laksen i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form, krydre med litt salt og pepper.
Del blomkålen i buketter, skrell og del potetene i små båter og kok til poteter og blomkål er møre, ca 15 minutter. Sil av nesten alt vannet, ha blomkål og poteter i blenderen og kjør til en glatt masse. Smak til med creme fraiche, fløte, salt og pepper. La pureen hvile i gryten og varm den opp ved servering.
Sett laksen i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter.
Skjær agurk og fenikkel i tynne skiver, bland det i en bolle sammen med eddik, vann og dill. La det trekke til servering.
Rett før servering har du litt smør i en gryte. Ha i spinaten og surr til den faller sammen. Deilig og sunn middag på 20 minutter.