Vongole!

Fisk og skalldyr er supermat for barn siden det er så rikt på Omega 3. Mine barn elsker Vongole og vi lager det hele tiden med små spanske skjell når vi er i Spania. Når vi er i Norge må skjellene spesialbestilles på fiskebutikken, men det er ikke vanskelig å få tak i om du bestiller noen dager før du skal spise det.  Barnas favoritt er en tomatbasert saus, men forleden fikk jeg lyst til å prøve en annen variant. Den falt også i smak, og oppskriften kommer her:

Ingredienser

  • Vongoleskjell (jeg bestilte 2 kg til 2 voksne og 4 barn)
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 dl hvitvin
  • Masse kruspersille og bladpersille
  • Spagetti (så mye du tror dere spiser)
  • Smør til steking

Legg skjellene i en kjele med kaldt vann og la dem ligge der i ca 30 minutter for å fjerne sand. Skyll skjellene godt og kast alle ødelagte skjell. Sett pastavannet på kok, og når det koker har du i spagettien.

Når spagettien er i vannet tar det ca 12 minutter til den er ferdig, så da kan du starte på skjellene. Kutt hvitløk i tynne strimler og fres den i en stekepanne med høye kanter eller en kjele i litt smør til den er myk og blank. Ha i hvitvin og skjellene og legg lokk på gryten, rist litt underveis til alle skjellene har åpnet seg. Server pastaen blandet med skjell og masse persille. Smaker fantastisk!

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt