Laks med vårløk og cashewnøtter
Jeg er en matblad og kokebok junkie. Jeg elsker å lese om mat, bli inspirert til å bruke nye råvarer og til å lage nye retter. Ofte lager jeg min egen vri på oppskriftene jeg leser, eller bare river ut et bilde av en rett og bruker det som inspirasjon, men i denne lakseretten jeg leste om i svenske Elle mat och vin fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke bortsett fra at jeg la til vårløk, og det ble så godt!
Ingredienser 4 voksne
- 1 stor salmafilet
- 1 1/2 dl teriakisaus
- 1 1/2 dl sweet chilisaus
- 1/2 dl soya
- 1 rød chili
- 1 lime
- 100 gram salte cashewnøtter
- 1 krukke koriander
- 2 vårløk
Sett ovnen på 150 grader. Legg laksen i en langpanne med bakepapir. Bland teriakisaus, sweet chili saus og soyasaus, og hell det over laksen. Bak laksen i midten av ovnen o 30 minutter. Fjern frøene i chilien, strimle den og strø den over laksen. Legg på limeskiver, strø over nøttene og pynt med koriander og vårløk.
Jeg serverte denne retten med nykokt jasminris.