Grillede skalldyr

Når det er sommer er det mange som bruker grillen flittig, forleden grillet vi hummer og sjøkreps, og det var kjempegodt!

Ingredienser:

  • Rå hummer (så mange du tror dere spiser)
  • Rå sjøkreps (så mange du tror dere spiser)
  • 1/2 pk smør
  • 3 fedd hvitløk
  • En potte salvie
  • 1 sitron

Del hummeren i to, fjern tarmen og legg hummeren utover på et fat.

Del sjøkreps nesten igjennom i halen men ikke helt, og brett ut kjøttet. Fjern tarmen og legg sjøkrepsen på et fat.

Bland sammen romtemperert smør og hvitløk, og smør dette inn i hummeren og sjøkrepsen. Strø bladene fra ca halve salviekrukken på skalldyrene.

Legg skalldyrene på grillen, hummeren er litt større så den bruker litt lengre tid, så legg den på først. Hummeren bruker ca 5 minutter og sjøkrepsen ca 3 minutter på å bli ferdig. Følg godt med, skalldyrkjøttet er delikat og må ikke bli for godt stekt!

Legg alle skalldyrene på et stort fat, skjær sitronene i i båter og ha dem på fatet sammen med resten av salviebladene. Serveres som de er, eventuelt sammen med litt godt brød.

Smaker fantastisk

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt