Salma og salat!

Jeg er så glad i laks, og jeg er veldig glad i Salma, så glad i Salma faktisk at jeg har fått mannen min til å ta med Salma fra Norge dette halvåret vi har bodd i Spania. Denne oppdrettsfisken diskuteres jo mye, men som med alt annet - alt med måte så går det nok bra.

Nå når det er varmt og sommer har vi ofte lyst til å spise lette middager, og for noen dager siden hadde vi bare laks og salat med en superdeilig dressing. Denne kremete dressingen har jeg lært å lage av min venninne Samantha, og den er så god!

Ingredienser 4 - 6 personer

  • 1 salma
  • 1 ss honning
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss matolje

Ingredienser salat:

  • Grønn salat
  • 1/2 agurk
  • To tomater
  • 2 avocado
  • En pose pinjekjerner

Ingredienser dressing:

  • 1/2 dl nøytral olje (ikke olivenolje)
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • Salt og pepper
  • 2 ss melk

Lag en marinade av honning, soyasaus og olje. Skjær laksen i serveringsstykker og legg den i marinaden i ca 10 minutter. Ta opp laksestykkene og legg dem i en ildfast form, stek på 200 grader i ca 12 - 15 minutter.

Bland sammen ingrediensene til salaten, rist pinjekjernene i tørr panne og så rører du sammen ingrediensene til dressingen. Hell dressingen over salaten rett før servering. Hvis barna ikke liker salat kan du skjære opp grønnsaker og servere dem rå vedsiden av den gode laksen, det gjorde jeg til mine to minste.

 

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt