Laks med grønnkål og gulrotsaus

Denne lakseretten eksperimenterte jeg meg frem til forleden. Jeg er så glad i grønnkål, og om vinteren kjøper jeg sånne poser som blant annet Rema har med ferdig kuttet og vasket grønnkål (om sommeren dyrker jeg det selv i kasser i hagen).

Sopps har kommet med en ny bønnepasta som smaker kjempegodt, så det brukte jeg i denne middagen. Sunt, godt og barna elsket det, da er jeg fornøyd!

Ingredienser 4 - 6 personer

  • 1 salmalaks
  • 1/2 pakke sopps bønnepasta
  • 1/2 pakke ferdigstrimlet grønnkål
  • 3 gulrøtter
  • 1 gul løk
  • 1/2 pakke sukkererter
  • Olje til steking
  • Ca 3 dl fløte
  • Saften av 1/2 sitron
  • Salt og pepper

Sett på saltet vann i en kjele og kok bønnepastaen etter anvisning på pakken. Skjær løk og gulrøtter i strimler. Vask og kutt sukkerertene i tre deler og del laksen i små biter.

Når vannet koker og du har i bønnepastaen kan du også starte med laksesausen. Varm opp litt olivenolje i en stor stekepanne. Ha i løken og gulrøttene og surr det i pannen til det blir mykt. Ha så i grønnkålen og fløten og kok litt inn, smak til sausen med salt og pepper. Klem over saften av en halv sitron og smak til sausen igjen. Ha i laksebitene og rør forsiktig rundt, laksen trenger ca 4 - 5 minutter i pannen. Ha i sukkerertene de siste 3 minuttene av steketiden.

Bland sammen pasta og laksesaus og server!

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt