Hjemmelaget bringebærsyltetøy

Nå er tiden inne for å lage syltetøy, saft og gele av alle de deilige norske bærene og fruktene. I dag har jeg laget bringebærsyltetøy etter mormors gamle oppskrift, og det smaker så godt! Alle som har lært å lage syltetøy av bestemoren sin vet at bringebærsyltetøy er det enkleste å lage fordi det er bare å røre sammen, det er et velsignet syltetøy pleide mormor å si.

  • 6 kg bringebær
  • 1 kg sukker
  • 1/2 pose certo syltepulver

NB jeg liker syltetøyet søtt, så hvis du ikke er så glad i søtt syltetøy, start med en mindre sukkermengde og smak deg frem.

Ha bringebærene i en stor bolle, rør sammen sukker og certo og hell det over bærene.

Rør sammen bringebærene og sukkerblandingen med en stor sleiv, og ha syltetøyet på rene glass. Holder seg ca en uke i kjøleskapet, og glassene kan også puttes i fryseren og nytes året igjennom Hvis du ikke har glass kan du fryse i tomme yoghurtbegre, og ha syltetøyet over i en pen skål når du skal bruke det.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt