Frokostmuffins
Disse muffinsene er deilige å bake i helgen, da har man tid og ro til å gjøre litt ekstra ut av frokosten. Jeg og mannen min spiser dem med smør og syltetøy, men barna foretrekker å spise dem uten noe på. Røren lager du på 5 minutter, så setter du muffinsene i ovnen mens du lager resten av frokosten.
Ingredienser:
- 75 gram smør
- 250 gram hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 25 gram malte mandler (kan sløyfes)
- 75 gram sukker
- 1 dl appelsinjuice
- 1 dl melk
- 1 egg
Du trenger et 12 hulls muffinsbrett og 12 papirformer.
Forvarm ovnen til 200 grader. Smelt smøret og sett det til side. Bland mel, bakepulver, mandelmel og sukker i en stor bolle. Pisk egget inn i smøret og ha straks i melk og juice, bland dette i det tørre. Fyll formene med røre og stek muffinsene i ovnen i ca 15 minutter. La dem avkjøle på rist i papirformene. Spis dem lunkne.