Ripssyltetøy med vanilje

Nå er det sesong for bær, og vi har tre ripstrær i hagen. Jeg elsker rips med vaniljesaus og sukker, så det er en gjenganger til dessert fortiden, men vi har veldig mye bær, så vi må sylte også. Til de syrlige bærene som rips, stikkelsbær og solbær liker jeg å ha en vaniljestang i syltetøyet for litt ekstra sødme.

Ripssyltetøy:

  • 1 kurv renset rips
  • 1/2 kg sukker
  • 1/2 pose certo syltepulver
  • 1 vaniljestang

Ha ripsen i en tykkbunnet gryte og kok forsiktig opp. Rør sammen sukker og syltepulver og ha det i gryten sammen med vaniljestangen splittet på langs.  Skru av varmen og rør til sukkeret er oppløst. Smak til om du trenger mer sukker. Ta ut vaniljestangen.  Ha syltetøyet over på rene glass med lokk. Det holder seg en uke i kjøleskapet, og kan også fryses.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt