Ripssyltetøy med vanilje
Nå er det sesong for bær, og vi har tre ripstrær i hagen. Jeg elsker rips med vaniljesaus og sukker, så det er en gjenganger til dessert fortiden, men vi har veldig mye bær, så vi må sylte også. Til de syrlige bærene som rips, stikkelsbær og solbær liker jeg å ha en vaniljestang i syltetøyet for litt ekstra sødme.
Ripssyltetøy:
- 1 kurv renset rips
- 1/2 kg sukker
- 1/2 pose certo syltepulver
- 1 vaniljestang
Ha ripsen i en tykkbunnet gryte og kok forsiktig opp. Rør sammen sukker og syltepulver og ha det i gryten sammen med vaniljestangen splittet på langs. Skru av varmen og rør til sukkeret er oppløst. Smak til om du trenger mer sukker. Ta ut vaniljestangen. Ha syltetøyet over på rene glass med lokk. Det holder seg en uke i kjøleskapet, og kan også fryses.