Rabarbragele

Mai er rabarbratid og mange har nok allerede nå fått de første stilkene i hagen. Det er fint å lage rabarbrageleen mens stilkene enda er unge og smaker syrlig. Utover sommeren blir stilkene trevlete, og er ikke så gode i syltetøy og gele.

Jeg elsker syltetøy og geleer av alle slag både til frokost og lunsj, og rabarbragele er utrolig godt sammen med ost. Det vi ikke får spist med en gang putter jeg bare i fryseren, og har et lager utover vinteren.

Jeg hadde 7 modne rabarbrastilker i hagen da jeg laget denne geleen, og det holdt til 2 ½ glass.

Rabarbragele

Rabarbra vasket og tørket, kutt av bladene på toppen

Ta av skinnet på rabarbraen med en tynn kniv, og kutt rabarbraen opp i små biter

Ha den i en kjele med litt vann slik at det akkurat dekker og kok i ca 15 minutter til rabarbraen er mør. Skru av varmen og rør inn en blanding av ca 1 pose CERTO syltepulver og ca 3 dl sukker (geleen skal være søt!)

Rør til alt sukker og certo er oppløst og fyll straks over i rene glass med lokk. De glassene du ikke skal bruke med en gang putter du bare i fryseren, der holder de seg hele vinteren og kan tas opp ved behov.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt