Hjemmelaget jordbærsyltetøy
Jordbærsyltetøy kan du lage på to måter, enten koke det eller bare røre det uten varme. Begge deler smaker veldig godt.
Til 10 kurver bær (kastet ca 1 kurv tilsammen med dårlige bær) bruker jeg 1 kg sukker. Rens alle bærene og ha dem litt etter litt i en blender, ha blenderen på hakkefunksjonen og rør bærene raskt sammen, det skal fortsatt være bærbiter i syltetøyet. Ha dem over i en stor bolle hvis du skal ha rørte bær, og en stor gryte hvis du skal ha kokte bær.
Skal du ha rørte bær blander du bare i sukkeret forsiktig og rører til det er oppløst, ha så over på glass. Skal du ha kokte bær setter du gryten på lav varme, når det koker opp har du i sukkeret og slår av platen, og så rører du til syltetøyet er kaldt. Det er altså litt mer tidkrevene med kokt jordbærsyltetøy. Syltetøyet holder seg ca en uke i kjøleskapet, eller du kan putte glassene i fryseren og ta dem opp ved behov.
Viktig å smake til sukkermengden :-)