Klassisk spagetti bolognese
Denne oppskriften er stor, men det er nesten alltid noen ekstra barn på middag hjemme hos oss, dessuten holder denne kjøttsausen seg flere dager i kjøleskapet og kan brukes på pizza eller som restemat en annen dag man har dårlig tid.
Ingredienser:
- Spagetti, så mye du dere pleier å spise
- 2 pakker kjøttdeig eller karbonadedeig
- 2 bokser knuste hermetiske tomater
- 1 stor gul løk
- 2 stilker stangselleri
- 2 gulrøtter
- 2 fedd hvitløk
- 1 liten boks tomatpure
- Smør til steking
- Salt og pepper
- 1 ss sukker
- Evt parmesan til servering
Kutt opp løk, hvitløk, gulrot og stangselleri i små biter. Sett en stor gryte med vann på kok, ha i en spiseskje salt og kok spagettien etter anvisning på pakken.
Stek løk og hvitløk i smør til det blir mykt og blankt, ha så i gulrøttene og stangsellerien. Rør det sammen. Ha i tomatpureen og rør den inn i grønnsaksblandingen. Hell over de hermetiske tomatene og la gryten koke på svak varme til spagettien er klar. Smak til med salt, pepper og eventuelt en spiseskje sukker. Server med parmesan og litt urter