Fargerik kylling
Jeg er veldig tilhenger av middager man kan gjøre klar i forkant og bare sette inn i ovnen når man kommer hjem fra jobben. Man kan selvfølgelig lage hele middagen når man kommer hjem, men da er det ofte kaos hos oss med 4 sultne barn, lekser som skal gjøres og aktiviteter. Denne kyllingretten laget jeg for første gang i går av kylling og diverse grønnsaker jeg hadde i kjøleskapet, og den var en stor suksess!
Ingredienser:
- Kyllinglår og kyllingbryst, så mange du tror dere vil spise. Jeg kjøpte provence krydrete kyllinglår og bryst fra Stange
- 1 rød paprika
- 1 glass oliven uten sten
- 1 fenikkel
- 1 hel hvitløk
- 3 vårløk
- 1 sitron
- 1 dl vann
- 2 ss lønne eller agavesirup
- Salt og pepper
- Noen kvister frisk timian
- Litt smør til bruning
Smelt litt smør i en panne, brun kyllingstykkene raskt på hver side og legg dem i en ildfast form. Kutt grønnsakene i biter og sitronen i båter, og legg alt i formen sammen med kyllingen. Hell laken av olivenene og ha olivenene på toppen. Hell over en dl vann blandet med sirup, og stek på 200 grader i 30 minutter. Du kan gjøre klar formen kvelden før, samme morgen eller selvfølgelig når du skal lage maten.
Server den deilige kyllingenretten sammen med noen kvister timian og en frisk salat. Ha på salt og pepper om det trengs.