Barnas pastagryte med kalkun eller kyllingpølse
Denne pastagryten liker de fleste barn, den er sunn, og det er en fin måte å få i barn litt ekstra grønnsaker. Du kan bruke hvilke grønnsaker du vil i gryten, jeg lager ofte denne når jeg rydder i grønnsaksskuffen, så denne oppskriften tar utgangspunkt i det jeg hadde i skuffen sist.
Ingredienser:
- 1 pakke kjøttpølser av kalkun eller kylling
- 1/2 pose pastaskruer
- 2 gulrøtter
- 1 rød løk
- 4 hvitløksfedd
- 1/2 søtpotet
- 1 pastinakk
- 2 vårløk
- 1 stilk stangselleri
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 1 kyllingfondterning
- 1 liter vann
- Litt rapsolje eller smør
- Salt og pepper
Skjær alle grønnsakene i små biter og ha dem i en gryte sammen med smør eller olje, stek til de blir myke, men de skal ikke ta farge.
Ha i de hermetiske tomatene, vann og kyllingfondterningen og kok opp. Når gryten koker har du i pastaen og koker på medium varme i ca 10 minutter. Skjær opp pølsene i passe biter og ha dem i gryten og la det koke ca 2 minutter til. Smak til med salt og pepper. Enkel og sunn middag på ca 25 minutter!