Kylling og grønnsaker i form
Dette er en superenkel og kjempegod middag som du kan gjøre klar i forkant og sette inn i ovnen når du kommer hjem fra jobb. Jeg brukte en kombinasjon av kyllinglår og kyllingbryst i retten, men du kan også bruke bare en av delene.
Middag for 5 personer:
- Ca 1 kg kylling (lår og bryst)
- 4 poteter
- 2 pastinakker
- 3 gulrøtter
- 1 fenikkel
- 1 rødløk
- 2 hele hvitløk
- 1 potte rosmarin
- 3 ss rapsolje
- Salt og pepper
- 1 pose blandet bladsalat
- Et stykke chevre eller fetaost
Legg kyllingen i en langpanne, hvis du bruker kyllingbryst, skjær hvert bryst i to. Skjær alle grønnsakene i staver,men behold hvitløken i hele fedd. Fordel grønnsakene i pannen sammen med kyllingen og 3 ss rapsolje, salt og pepper. Ha rosmarin på toppen. Stek i ovnen på 225 grader i 45 minutter, når det er 5 minutter igjen av steketiden deler du osten i mindre biter og har den over slik at den akkurat smelter.
La kyllingen hvile i 5 minutter før du har over salaten. Delikat og deilig middag!