Kylling og kålsalat
Denne retten er inspirert av en salatoppskrift jeg leste i yndlingsbladet mitt Maison mat og vin. Jeg serverte salaten sammen med kylling, og det ble en deilig rett som var super å spise før trening. Barna elsket ikke salaten, men de spiste kylling og alle smakte litt salat.
Ingredienser:
- Kyllingfilet, så mye du tror dere spiser. (Jeg kjøpte 3 kyllingbryst fra Holte til 5 personer, det var litt mye så jeg hadde kylling til lunsj til meg dagen etter også)
- 1/2 spisskål
- 3 gulrøtter
- 1 granateple
- 1 bunt bladpersille
- 1 liten bunt mynte
- 200 gram fetaost
- 1 glass sorte oliven uten sten.
Dressing:
- Olivenolje
- Saften av 1 sitron
Start med kyllingen, stek den raskt i litt smør eller nøytral olje i stekepannen og legg den over i en ildfast form. Dette kan du også gjøre dagen før, eller på morgenen før du går på jobb.
Sett ovnen på 200 grader og stek brystene midt i ovnen i 20 minutter, kanskje litt kortere om du bruker små kyllingbryst.
Snitt spisskålen fint. Riv gulrøttene fint. Del granateplet i to og ta ut frøene. Hakk persille og mynte og bland alt sammen. Smuldre fetaost over, og ha på oliven (uten lake) Hell over litt olivenolje og presset sitronsaft. Server kyllingen med salaten ved siden av.