Verdens beste kylling

Denne retten må du prøve, det er faktisk den beste kyllingretten jeg har laget noen gang.

Ingredienser 6 personer:

  • 8 små kyllingfileter eller 4 store fra for eksempel Holte
  • 3 stilker stangselleri
  • 4 sjalottløk
  • 2 hvitløksbåter
  • 4 ss smør
  • Salt og pepper

Til sausen:

  • 6 store champinjonger
  • 1/2 dl hvitvin
  • 1 dl fløte
  • 1 ss creme fraiche
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ss smør
  • Salt og pepper

Du trenger også:

  • 1/2 potte estragon
  • Ris, poteter eller ovnsbakte grønnsaker
  • Grønn salat

Skjær hvitløk, sjalottløk og selleri i tynne ringer og stek dem i litt smør til de er myke

Legg grønnsakene over i en ildfast form

Brun kyllingfiletene raskt på hver side og legg dem oppå grønnsakene. Krydre med litt salt og pepper og ha på halvparten av estragonbladene (ikke ta med stilkene)

Hit kan du forberede i forkant.

Før servering setter du ovnen på 200 grader og når den er varm steker du kyllingbrystene midt i ovnen i 20 minutter.

Ha 2 ss smør og champinjong i en panne, og stek forsiktig til champingjongen er lysebrun. Ha i hvitvin og la det koke litt inn, ha så i sennep, fløte og creme fraiche. Smak til med salt og pepper og hell sausen over de ferdige kyllingfiletene før servering.

Pynt med resten av de friske estragonbladene

Serveres sammen med ris, ovnsbakte poteter eller ovnsbakte grønnsaker og en frisk salat.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt