Biff stroganoff

Denne oppskriften har jeg fått av vår venn Hanne Påske, og det er den beste stroganoffen jeg noen gang har spist, du må bare prøve!

Ingredienser 4 personer:

  • 600 gram indrefilet av okse
  • 6 dl kremfløte
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 ss Dijon sennep
  • 2 ss tomatpure
  • 3 ss worchestersaus
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts salt + litt kvernet pepper
  • 1/2 kjøttbuljongterning
  • 400 gram sopp
  • 1 pose sjalottløk
  • Ris
  • Grønn salat
  • Persille

Bland sammen fløte, creme fraiche, sennep, tomatpure, salt, pepper, buljongterning og worchestersaus. Kok sausen i en tykkbunnet kjele i ca 20 minutter. Mens sausen koker skjærer du løk og sopp i tynne skiver, og steker dem i litt smør. Legg dem over i en gryte. Skjær kjøttet i tynne strimler og brun dem raskt på høy varme, kjøttet skal ikke være gjennomstekt. Hell den varme sausen over kjøttblandingen, og server med ris og en grønn salat.

Pynt med litt persille

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt