Asparges med skagenrøre
Dette er en deilig forrett dersom du skal ha gjester eller bare vil lage litt ekstra god middag i helgen. Oppskriften på skagensalaten har jeg fått av min gode venninne Stina, og den er supergod!
Ingredienser 4 personer:
- 1 bunt grønne asparges
- 1 boks krepsehaler
- 200 gram ferske (eller frosne reker)
- 1 boks løyrom eller rogn
- 1/2 rødløk
- 3 ss creme fraiche
- 2 ss majones
- Saft fra 1/2 sitron
Sil vannet av krepsehalene og ha dem i en stor bolle. Rens rekene og ha dem i samme bollen. Finhakk rødløken og ha det også i bollen. Rør inn løyrom, creme fraiche og majones. Smak til med sitronsaft. Knekk av nederste del på aspargesen. Ha den i en gryte med kokende vann og kok i 3 minutter. Skyll aspargesen i kaldt vann eller legg den i en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen. Legg asparges på fire fat og en stor skje skagenrøre over aspargesen. Server umiddelbart.