Italiensk høstgryte
Denne gryten er veldig lettlaget, men den skal koke i minst 6 timer, så den er perfekt å lage på morgenen før man skal gå på tur, og nyte inne om kvelden. Jeg serverte gryten med salat, brød og pasta, men den kan serveres bare som den er også, med litt godt brød og smør til.
Ingredienser:
- 1 løk
- 500 gram grytekjøtt av okse
- 500 gram bacon - helst i store stykker
- 1 dl rødvin
- 4 bokser hermetiske tomater
- 2 ss tomatpure
- 2 friske tomater
- Litt olivenolje
(NB IKKE ha salt og pepper i gryten, salt og pepre evt etterpå)
Stek løken blank i litt olivenolje. Skjær kjøtt og bacon i store biter og brun det sammen med løken. Kutt tomatene i grove biter og ha dem i gryten sammen med rødvin, hermetiske tomater og tomatpure. Skru ned varmen og la gryten koke i minst 6 timer på svak varme.
Jeg kokte pasta og hadde tomatsausen over pastaen. Så serverte jeg det supermøre kjøttet på et eget fat med litt frisk basilikum. Jeg hadde også nybakt brød, en frisk salat og raspet parmesan på bordet.