Tilbehør til grillmaten

Noen ganger har man noen kyllingbryst eller kjøtt i fryseren, men vet ikke helt hva man skal servere til. Her kommer tre forslag til godt tilbehør:

Grønn salat med avocado og egg:

Denne salaten er veldig god til helstekt kylling eller stekt kyllingbryst, du trenger ikke mer tilbehør enn denne salaten for å få en fullverdig middag. Du kan bruke alle slags grønne blader, dette var de jeg brukte:

  • 1/2 pose spinat
  • Noen blader grønnkål
  • 1/2 salathode av vanlig grønn salat
  • 3 avocado
  • 4 egg
  • Gressløk
  • Litt olivenolje
  • Litt flaksalt

Sett eggene på kok og la dem koke i 10 minutter. Skjær grønnkålen i tynne strimler, ta bort stilkene fra spinatbladene, men behold dem hele, og riv den grønne salaten grovt. Legg salaten i en bolle, del hver avocado i to og skjær dem i skiver. Legg avocadoene oppå salaten, avkjøl de kokte eggene og del dem i båter, pynt med gressløk, litt olivenolje og flaksalt.

Hasselback poteter med sjalottløk og rosmarin

Disse potetene passer kjempegodt både til kjøtt og kylling

Ingredienser:

  • Små poteter, så mange du tror dere spiser
  • 3 kvister med rosmarin
  • 10 sjalottløk
  • Olivenolje

Sett ovnen på 225 grader. Skjær potetene i skiver nesten igjennom, men ikke helt og legg dem i den ildfaste formen, ta av skallet på løken, men behold dem hele. Ringle over olivenolje og stek potetene i 40 minutter, ha på 2 av rosmarinkvistene og stek i 5 minutter til. Pynt med resten av rosmarinen når potetene er ute av ovnen.

Sopp med hvitløk og persille

Ingredienser:

  • 1 pakke sopp (aromasopp eller champingjong er godt)
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 ss smør

Børst soppen og skjær den i skiver. Skjær hvitløken i tynne skiver og stek begge deler på medium varme til soppen har tatt farge og hvitløken er blank og myk. Ha på finstrimlet bladpersille rett før servering.


 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt