Vegetarpizza med spinat
Jeg leste i Aftenposten forleden at nordmenn kaster 51 kg mat hver i året, det er trist og tankevekkende. Vi kan sikkert alle bli flinkere, og jeg ble iallefall inspirert av artikkelen til å bruke opp det jeg hadde i kjøleskapet da jeg laget middag den dagen. Barna mine elsker hjemmelaget pizza og jeg lager ofte det når vi skal ha vegetarmiddag, men jeg må innrømme at jeg var spent på om de ville like denne pizzaen med spinat, rødløk, kål og sqaush.....
Bruk det du har i kjøleskapet, bruk endiver, blomkål eller brokkoli i fyllet, og topp pizzaen med blandet salat, grønnkål eller ruccola.
Ingredienser:
Pizzadeig:
- 7 dl hvetemel (når jeg baker pizza bruker jeg helst Tipo pizzamel)
- 1 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 3 lunkent vann
- 2 ss olivenolje
Pizzasaus:
- 2 gulrøtter
- 1 løk
- 4 fedd hvitløk
- 1 boks tomatpure
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ss rapsolje
- Salt og pepper
Topping:
- Ost (jeg hadde bare Norwegia og litt parmesan i kjøleskapet, men bruk det du har)
- De grønnsaksrestene jeg hadde var:
- 1 rødløk
- 1/2 squash
- 1/3 hodekål
- 1 pose spinat
Start med pizzadeigen; bland sammen hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle. Bland det lunkne vannet sammen med olivenolje og bland deigen raskt sammen. Deigen skal være litt klissete. La deigen heve i 30 minutter.
Hakk løk, hvitløk og gulrøtter fint. Ha det i en stekepanne med litt olje, og stek til det blir blankt og mykt, men ikke tar farge. Rør i tomatpureen, og ha så over de hermetiske tomatene. Krydre med salt og pepper ,og la sausen småkoke i 20 minutter mens deigen hever. Når sausen er ferdigkokt har du den i blenderen, og kjører den helt glatt, dette er en super måte å "lure" i barn grønnsaker på.
Når du skal lage fyllet skjærer du rødløken i ringer, og hakker squash og kål veldig fint. NB spinaten skal ikke på før pizzaen er ferdigstekt.
Sett ovnen på 250 grader
Smør en langpanne med litt olje og bre ut pizzadeigen på platen. Ha på tomatsausen, ost og så fyllet.
Stek pizzaen i ca 20 minutter, følg med slik at den ikke blir for stekt. Når pizzaen er klar har du på spinaten. Og gjett hva! Både barna og barnas gjester likte pizzaen, selv om noen av dem plukket av spinaten.