Ovnsbakt tomatsuppe som (nesten) lager seg selv

Ingredienser:

  • 8 store tomater
  • 1 løk
  • 4 hvitløksfedd
  • Noen kvister fersk timian
  • 6 - 8 dl grønnsaksbuljong, el vann + buljongterning
  • 1/2 potte fersk basilikum (bare bladene)
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper
  • Saften av en sitron
  • Olivenolje
  • Sett ovnen på 200 grader

Del tomatene i to og legg dem i en ildfast form sammen med løk og hvitløk i skiver, timian og litt olivenolje (ca 5 spiseskjeer), og la formen stå i ovnen i 30 minutter. Når tomatene er klare har du dem i en blender, og kjører massen til den blir helt glatt. NB! hold med gryteklut på lokket til blenderen for det blir veldig varmt. Ha tomatblandingen i en gryte. Kok opp grønnsaksbuljongen, og spe med kraften til tomatblandingen har fått suppekonsistens. Smak til med sitron, salt, pepper og sukker, og server med noen dråper olivenolje på toppen, og et dryss av fersk basilikum.

Jeg liker å spise suppen sammen med godt brød.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt