Den sunneste tomatsuppen

Denne suppen er enkel å lage, og smaker godt!

Ingredienser (en stor gryte suppe)

  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • Litt rapsolje
  • 10 store tomater skåret i biter
  • 3 bokser hermetiske tomater
  • 1 boks tomatpure
  • 1 grønnsaksfond terning
  • 4 dl vann

Hakk løk og hvitløk fint, og ha løken i en gryte sammen med litt rapsolje. Stek til løken er blank og myk, og ha i de øvrige ingrediensene. Kok i ca 5 minutter og ha suppen i en blender, kjør til den er helt glatt. Kok opp igjen og server. Jeg synes det er godt å ha mozarellakuler og brødkrutonger i suppen, men den smaker også godt sammen med ferskt brød, macaroni og egg.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt