Grønnsakspizza

Hjemme hos oss prøver vi å ha vegetarmat en gang i uken, og det aller beste på "vegetardagen" synes barna er når vi lager pizza. Jeg lager ofte to pizzaer, en margerita med bare tomatsaus og ost, og en pizza med masse grønnsaker. Blir det rester kan du sende det med i matpakken dagen etter.

Pizzadeig (nok til en pizza, skal du bake to pizzaer, dobler du bare oppskriften)

  • 7 dl hvetemel
  • 3 dl lunkent vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 ss olivenolje

Rør gjær og olje ut i vannet og bland med melet. Deigen skal være litt klissete. Sett til heving imens du lager sausen. Sett ovnen på 220 grader.

Pizzasaus (lager alltid en stor porsjon slik at jeg kan fryse ned og bruke til senere)

  • 1 stor løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 3 bokser hermetiske tomater
  • 1 boks tomatpure
  • Salt og pepper
  • Litt rapsolje

Kutt løk og hvitløk i biter, og stek dem i olje på middels varme til de blir myke, men ikke har tatt farge. Ha i tomatpure, bland godt, og ha så i de hermetiske tomatene. Kok sausen i ca 20 minutter på svak varme, og ha den så i blenderen. Kjør til den er helt glatt.


Når deigen er hevet pensler du en langpanne med litt olje, brer deigen utover, og har på tomatsaus og ost. Så legger du på det du vil av grønnsaker.


Jeg hadde rødløk, champignoner og artisjokker på voksenpizzaen denne gangen.

Margerita til barna (men de får jo i seg både hvitløk og løk som er blendet inn i pizzasausen)

Tomatsaus til overs fryser du ned i egnede beger, grovbrød med tomatsaus og smeltet ost er en favoritt i matpakken hos oss. Da tar du bare saus på en skive, legger på noen osteskiver og varmer den i ovnen på 250 grader i ca 5 minutter. Det har du tid til mens dere spiser frokost.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt