Urtepizza med asparges, oliven og mozarella
Prøv denne pizzaen uten tomatsaus, den er kjempegod! Deigen holder til to runde pizzaer så alternativt kan du lage en hvit pizza og en tradisjonell pizza
Ingredienser:
Pizzadeig
- 8 dl speltmel, gjerne en blanding av fint og grovt mel
- 3 dl lunkent vann
- 1 pose tørrgjær
- 1/2 dl olivenolje
Pizzafyll
- 1 boks cremefraiche
- 1/2 pakke asparges
- Noen sorte eller grønne oliven
- Noen ferske champinjonger aller aromasopp
- 2 hvitløksfedd
- To pakker fersk mozarella
- Friske urter
Sett ovnen på 250 grader, bland sammen mel og tørrgjær, og bland inn lunkent vann (jeg bruker lunkent vann fra springen) og olivenolje. La deigen heve i 30 minutter.
Når deigen er hevet, kjelvler du den ut til to runde pizzadeiger, smør hver deig med cremefraiche, skjær mozarellaen i skiver og legg den ut på pizzaene. Knekk av den nederste delen på aspargesen, og del aspargesen i to på langs. Fordel oliven utover pizzaene, skjær sopp og hvitløk i tynne skiver, og legg det også på pizzaenen.
Stek pizzaene i 10 til 15 minutter. Når pizzaen er ferdigstekt har du på masse friske urter, jeg brukte bladpersille, basilikum og gressløk.
En god og annerledes pizzaopplevelse.