Jordbærgazpacho
I går hadde vi stort selskap i sommerhuset vårt i anledning fødselsdagen til datteren vår, og da prøvde jeg denne jordbærgazpacoen for første gang. Siden det var mange barn i selskapet ville jeg lage en litt barnevennlig gazpaco, og denne falt i smak for små og store.
Ingredienser:
- 1 kurv jordbær
- 5 tomater (vanlig størrelse)
- 1/2 agurk
- 1 hvitløksfedd
- 2 dl tomatjuice
- Saften av en lime
- 1/2 potte koriander
- 2 dl vann
- 1/2 grønnsaksbuljongterning
- Salt og pepper
Kok opp 2 dl vann og la den avkjøle
Skjær jordbær, hvitløk, tomater, koriander og agurk i biter og ha dem i en stor bolle. Mos grønnsaker og jordbær med en stavmikser til det blir en finmoset masse. Tilsett tomatjuice og limesaft. Bland buljongterningen i den avkjølte vannet og bland buljongen i gazpachoen. Smak til med salt og pepper og sett gaspachoen kjølig til servering, den smaker aller best helt iskald.