Tomat og paprikasuppe med urtebrød
Denne suppen laget jeg til middag i går og jeg syntes den var veldig god. Jeg serverte denmed hjemmebakt brød.
Ingredienser suppe:
- 2 stk lange søte paprika
- 4 store tomater
- 8 cherrytomater
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss tomatpure
- Litt olivenolje
- Salt og pepper
- En håndfull persille
- 8 dl grønnsaksbuljong (jeg bruker vann og en fond terning)
Skjær paprika, tomater, rødløk og hvitløk i biter og stek dem til de blir myke i litt olivenolje i en tykkbunnet gryte.
Ha persille og buljong i gryten og la det hele koke i ca 15 minutter, ha så suppen over i en blender og kjør den helt glatt. NB fyll bare opp 1/3 av blenderen hver gang du blender hvis du ikke vil ha varm tomatsuppe overalt. Ha suppen over i en ren gryte, og smak den til med pepper og evt salt. Varm opp ved servering
Urtebrød: (denne oppskriften leste jeg i Maison Mat & Vin og dette brødet var så god)
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts honning
- 6 dl fingervarmt vann
- 900 gram hvetemel (jeg bruker Kvelde mel)
- 1 ts flaksalt
- 1 stor neve friske urter (finhakket)
- 4 ss olivenolje
Bland gjær og honning ut i vannet. Ha i olivenolje, mel og salt og kna alt godt sammen for hånd eller i en eltemaskin. Kna til deigen er glatt og smidig og slipper bollen. Hev under klede i en time. Hell deigen ut på godt melet bord og del den i to. Jeg blandet urtene inn i den ene deigen og den andre deigen lot jeg være uten urter, for det liker barna best.
Del hvert deigemne i tre og rull dem til pølser. Press tre deiger sammen i enden og lag en flette, gjør dette med begge brødene. Løft flettene over på en plate med bakepapir, dryss over litt hvetemel og la dem heve til dobbel størrelse under et kjøkkenhåndkle.
Stek på 230 grader i ca 35 minutter til brødene er gyldne og høres hule ut når du banker på dem. Server det gode brødet sammen med den deilige suppen.