Småloff

Denne oppskriften er nok til 6 småloff, supert å bake hvis du skal ha gjester og servere skalldyr, eller til et koldtbord.

Ingredienser:

  • 16 dl hvetemel (jeg liker å bruke økologisk mel fra Holle eller Kvelde, disse meltypene er ikke kjemisk fremstilt, og er mye bedre for magen)
  • 1 pk tørrgjær
  • 3 ts salt
  • 2 ts sukker
  • Ca 9 dl lunkent vann

Bland sammen mel, salt, sukker og gjær. Ha i lunkent vann (jeg må innrømme at jeg alltid tapper lunkent vann fra springen istedenfor å varme det opp på komfyren) begynn med 8 dl og tilsett enda en desiliter hvis deigen blir for tørr. Elt deigen godt, enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Hvis du skal elte for hånd, så samle først deigen i bollen og ha den etterpå på kjøkkenbenken hvor du elter videre.

Når deigen er ferdig eltet dekker du bollen med et kjøkkenhåndkle, la den heve i ca 1 time.

Ha litt mel på benken, del deigen i 6 emner og form hvert emne til en pølse. Legg dem på en plate med bakepapir og la dem etterheve i 30 minutter.

Stekes på 220 grader i 15 - 20 minutter, følg med slik at de ikke blir for brune. Avkjøles på rist.

Brødene smaker best nybakt, men kan også fryses hvis man ikke får brukt alle på en gang.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt