Bjarnes skoleboller

Mannen min er skikkelig flink til å bake, han baker både brød og boller til familiens store glede, her er oppskriften på skoleboller, og de er legendariske (som barna sier)

Ingredienser:

  • 2 pakker tørrgjær
  • 150 gram smør
  • 1 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 3 og 1/2 dl melk
  • 9 dl hvetemel
  • Egg til pensling
  • Kokosmasse
  • Melis til glasur
  • 1 pakke Piano vaniljekrem

Varm opp melken til 37 grader, ha gjæren i melken og rør rundt, la røren hvile i 5 minutter. Bland sammen 2/3 av melet, bakepulver, sukker og salt og smuldre smøret i deigen. Ha dette sammen med melkeblandingen og elt godt. Spe på med mer mel til du har en smidig deig.

Dekk bollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse ca 40 minutter. Hell deigen ut på et melet kjøkkenbenk, rull den til en pølse og del til ca 15 emner. Rull dem til boller som du klemmer litt flate og legger over på en stekeplate med bakepapir. La en grop i midten av hver bolle, og fyll gropen med vaniljekrem. La bollene etterheve i ca 20 minutter (uten klede). Pensle dem med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 225 grader i 12 - 15 minutter. Følg med! Alle ovner er forskjellige.

La bollene avkjøle litt. Rør sammen melis og vann til du får en fin glasur, smør bollene med glasuren, og ha på masse kokos.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt