Barnas favoritt focaccia

Denne focacciaen er lettlaget og god til både suppe, salater og lasagne, rør sammen de tørre ingrediensene før du drar på jobben, sett det andre klart, og så har du nybakt focaccia på 45 minutter når du kommer hjem fra arbeid.

Ingredienser

  • 500 gram hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1,75 dl vann
  • 1,75 dl melk
  • 1 pakke tørrgjær
  • Olivenolje
  • Maldonsalt
  • Frisk rosmarin til pynt

Bland hvetemel, salt og sukker i en bolle. Varm opp melk og vann til 37 grader og løs opp gjæren i blandingen. Hell det over det tørre og bland godt sammen, gjerne i kjøkkenmaskin. Ha bakepapir i en liten ildfast form og hell deigen oppi. La den heve i 30 minutter. Lag fingermerker i deigen og hell over litt olivenolje og maldonsalt før du setter focacciaen i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.

Klipp litt fersk rosamarin over den nystekte focaccian til pynt, så kan de som ikke er så glad i rosmarin (slik som mine barn) bare ta den av igjen :-)

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt